петък, 5 октомври 2012 г.

Обичайте кожата си, за да ви обича и тя!


Обичайте кожата си, за да ви обича и тя!
Всеки тийнейджър, който има проблемна кожа, е наясно колко е трудно да се отърве от досадните пъпки. А те оказват сериозно влияние върху самочувствието на подрастващите.

Акнето се появява през пубертета заради неправилна работа на мастните жлези, което води до свръхотделяне на кожна мазнина, нейното натрупване в епидермиса и по-нататъшно възпаление. То зависи и от редица фактори като начин на хранене, хигиена, стрес, прием на лекарства, наследствена предразположеност и други. По лицата на повечето момичета се появяват няколко пъпки, непосредствено преди цикъла. В рамките на няколко дни те изчезват напълно.

Много е важно да се отнесете сериозно към състоянието на вашата кожа. Старателно почиствайте лицето си всяка сутрин и вечер, като използвате специална козметика за проблемна кожа. Подходящ за отстраняване на замърсяванията по кожата е измиващият гел Eucerin DermoPurifyer. Той ще премахне мръсотията и ще подготви лицето ви за последващата грижа.

 
Дерматолозите препоръчват лицето да се почиства два пъти дневно /най-добре това да става сутрин и вечер/. Продуктите на Eucerin са подходящи, защото в тях не се съдържат агресивни съставки, отстраняващи повърхностния защитен липиден слой, което води до изсушаване на кожата и начало на възпалителни процеси.

Не пренебрегвайте, но и не прекалявайте с ексфолиращите продукти. Те не бива да се използват повече от два пъти седмично. Тези продукти отстраняват мъртвите клетки, без да нараняват епидермиса. За да постигнете максимален ефект, използвайте ексфолиращият гел на Eucerin DermoPurifyer, който почиства в дълбочина порите и премахва новообразувалите се черни точки.

Кожата се науждае от защита, както през деня, така и през нощта. Тук на помощ идва нощният крем от серията DermoPurifyer, който съдържа алфа-хидрокси киселини, които премахват мъртвите клетки и намаляват запушването на порите.

Тийнейджърите, които имат прекалено мазна кожа, знаят колко е неприятно лъщенето в Т-зоната. За да се справите с този проблем ви е нужен Eucerin DermoPurifyer Активен концентрат, който намалява образуването на черни точки. Може да го използвате през деня или непосредствено преди лягане.

Много е важно, докато се борите с проблема мазна кожа, да не си създаде нов – прекалено изсушена кожа. Доста хора правят грешката да използват максимум продукти, като по този начин вредят на кожата си и тя започна да се лющи и зачервява. За да не си създадете излишни главоболия, трябва да използвате хидратиращ продукт. Eucerin DermoPurifyer Хидратиращ крем създава чувство на комфорт и еластичност и е подходящ като основа за грим.



Лято 2012 е вече зад гърба ни, но без да се усетим ще дойде лято 2013. Тогава актуален проблем ще е предпазването от силното слънце. За да бъде максимално защитена кожата ви, използвайте Eucerin DermoPurifyer Интензивен хидратиращ крем SPF30. Този продукт комбинира успешно качествата на подходящия при акне продукт с нужната интензивна хидратация и защита срещу ултравиолетовите лъчи. Препоръчва се и на скиорите, които прекарват студените зимни месеци високо в планините.

Много е важно да се грижите редовно и правилно за своята кожа. Тогава, дори в пубертета, вие ще можете да се радвате на чиста, гладка и свежа кожа. Отделете няколко минути за себе си - няма да съжалявате.

0 коментара:

Публикуване на коментар