събота, 26 януари 2013 г.

50-те най-добри съвета за красота

50-те най-добри съвета за красота
1. Слънцето е твоят най-голям враг, така че не забравяй да нанасяш слънцезащитен крем върху хидратантния ти крем и под фон дьо тена, за да си гарантираш добра защита срещу ултравиолетовите лъчи.  
Сали Пенфорд, обучаващ мениджър в Международния Дерматологичен Институт

2. Зоната на слепоочията е най-слабото място при косата, затова когато се боядисваш, трябва да си особено внимателна там. Прекаленото обезцветяване ще направи косата ти по-чуплива и тънка. Ако редовно се изсветляваш, помоли фризьора си да започне малко след линията на косата.
Андрю Бартън, експерт по косите

3. За да имаш леки, плажни вълни вместо къдрици, навий косата си с маша с по-голям диаметър на цилиндъра, без да пипаш краищата. Трикът е плавно да плъзгаш машата нагоре и надолу по косата си, така че топлината да се разпределя равномерно по цялата й дължина, без да оформя къдрица. Завърши като отпуснеш вълните с четка.
Нел Мудъл, съосновател на фризьорски салон Windle&Moodle

4. Вместо да очертаваш целия контур на устните си, мини с молив само по извивката на Купидон (там, където горната устна изглежда като горната част на сърце). Това мигновено ще ги направи да изглеждат по-големи. 
Каролин Барнс, гримьор на Черил Коул

5. Използвай основа всеки ден, не само за специални случаи. С нея изглаждаш тена, а това автоматично прави грима ти дълготраен и идеален по-дълго.
Деби Финегън, старши гримьор M.A.C

6. Винаги нанасяй крем за тяло, след като се напръскаш с парфюм, тъй като така ще го запечаташ в кожата и ще направиш аромата по-дълготраен.
Рожа Дав, парфюмерист
7. Никога не скуби много дългите си вежди, тъй като те придават естественост. Ако ги промениш прекалено, много рискуваш да нарушиш баланса.
Шавата, експерт по веждите

8. Вземи кубче лед, увий го в памучна кърпа и го прекарай през лицето си четири-пет пъти, за да стегнеш кожата и да придадеш свежест на лицето си. По-добро е от ботокса!
Оле Хенкиксън, специалист по кожата

9. Никога не прекалявай с продукта за коса. Количество колкото 20 стотинки е напълно достатъчно за шампоана и балсама ти, а ако използваш серум, то трябва да не е на половина от това. Запомни, по-малкото винаги е повече!
Фил Смит, фризьор

10. Никога не робувай на най-новите тенденции в косите, ако самата ти не би се възприела с тях. Съобразявай се какво ти подхожда, спрямо формата на лицето ти и типа на косата ти, както и според твоята индивидуалност.
Лий Стафорд, фризьор

11. Изтощителното спортуване може да има пагубни резултати – ако отслабнеш драстично, това ще отнеме от обема на лицето и може да изглеждаш преждевременно състарена. Упражненията са важни, но в умерено темпо.
Д-р Жан Луи Себах, козметичен лицев хирург

12. За да създадеш илюзия за по-плътни устни, очертай контура на устните си с блестящ, светлозлатист хайлайтер. Направи го след фон дьо тена и преди червилото.
Том Пешу, креативен директор грим Estee Lauder

13. Протеинът в натуралното кисело мляко може да омекоти сухата коса, превръщайки го в евтина подхранваща маска.
Дезмон Мърей, посланик за грижа и стил при Wella Professionals

14. Ако използваш кремообразен почистващ продукт, винаги след това минавай с тоник без алкохол, който нежно стяга порите и подготвя кожата за следващото нанасяне, независимо дали е хидратант или нощен крем.
Ноела Габриел, директор развитие на продукти и терапии при Elemis

15. За уморени очи смеси мъничко течен хайлайтър с коректора си под очите, за да добавиш повече влага и да подсилиш блясъка.

16. Почиствай кожата си с ексфолиант всеки ден, освен ако е чувствителна! Това стимулира кръвообращението, което пък подобрява притока на кислород в кожата и я прави да изглежда по-здрава.
Марсиа Кгоре, основателка на Bliss and Soap&Glory

17. За да удължиш изкуствения си тен, избягвай горещите вани и душове. Използвай по-хладка вода и подсушавай кожата с потупвания на кърпата, вместо търкане. Завърши, като нанесеш лосион за тяло без аромат, който ще запечата придобития ти тен.
Джеймс Харкнет, експерт по изкуствен тен

18. Използвай база за нокти, преди да нанесеш лак, особено ако той е с по-наситен нюанс, за да запазиш цвета по-дълго. Както при боядисването на стените вкъщи, ноктите ти се нуждаят от грунд, който помага на лака да се захване по-добре за тях.
Андреа Фулертън, маникюристка на Лили Алън и Виктория Бекъм

19. Изсуши косата си поне на 70%, преди да втриеш в нея пяна или друг стилизант. Колкото по-влажна е, толкова продуктът се разрежда повече и, съответно, ефикасността му намалява.
Майкъл Дъглас, креативен директор Silvikrin

20. Пробвай да спиш по гръб, за да не търкаш лицето си във възглавницата, защото това прави първите бръчки. Зоните, най-застрашени от това, са назолабиалните гънки (тези между носа и устните). Копринената калъфка ще помогне, тъй като намалява триенето.
Анджелика Кавунил, козметичен пластичен хирург

21. Смеси ружа с малко блестяща пудра, преди да го нанесеш, за да се получи наистина хармоничен, супер прозрачен завършек.
Фредерик Летаьор, гримьор за Европа на YSL

22. Когато прибираш косата си с фиби, винаги преди да ги защипеш, ги пръскай с лак за коса. Това ще ги направи по-лепкави, задържайки ги по-дълго време добре захванати.
Адам Рийд, креативен деректор Percy&Reed

23. Винаги използвай масло за лице като част от разкрасяващата си програма. Етеричните масла проникват в по-дълбоките слоеве на кожата и помагат на трансофмацията й за свежест и сияние.Жералдин Ховард, президент и съосновател на асоциациата по аромотерапия
24. За да издържи червилото ти дълго, притисни върху устните си еднопластова салфетка и поръси отгоре с прозрачна пудра.
Лиза Валенсия, гримьор в Академията по грим

25. Винаги слагай коректора близо до вътрешния ъгъл на окото и гърбавината на носа, а не само под очите.

26. Използвай парната баня или сауната във фитнеса за разкрасяване. След упражнения можеш да си сложиш маска на косата и да увиеш кърпа около нея, преди да влезеш в парната баня. Топлината ще активира продукта по-бързо. А защо да не доведеш нещата докрай, като си направиш пълна програма с маска за лице и някое хубаво масло за тяло?
Лиз Тав, посланик грижа за косата Aussie

27. Израсналите тъмни корени на светлата коса могат да се прикрият спешно с талк. Докато тече операцията, звъни на фризьора и си запиши час – нали не искаш да приличаш на запусната лелка?!
Джонатан Лонг, фризьор и съосновател Lockonego

28. Ако си естествена брюнетка и цветът ти е избелял от слънцето, направи го по-наситен като полееш измитата си коса с кутийка кола – тя ще помогне за изравняване на изсветлените места. Изплакни след пет минути и нанеси балсам.
Каролин Нюман, директор на екипа за цветове и изкуство Charles Worthington

29. Опитай челна стойка срещу стената и остани така за около минута. Прави това упражнение всеки ден, за да енергизираш кожата си. Това наистина помага за по-дълбокото проникване на кислород в главата, мозъка и кожата и детоксикира кожата на лицето. 
Ема Хардъл, масажист и основател на Amazing Face

30. Излагането на пряка слънчева светлина и топлина може да промени парфюма ти, правейки го по-натрапчив и нетраен. Затова дръж флаконите на тъмно и хладно място, за да се радваш по-дълго на аромата му. В краен случай, ако не откриеш подходящото място, може да ги държиш и в хладилника.
Кати Пукрик, YouTube експерт по парфюмите

31. Нанеси бежов молив за очи във вътрешния край на очите. Това създава илюзия за по-големи, сияещи очи.
Шейн Палшр международен експерт по красота на Dior

32. Превърни отпуснатата си коса в секси обемна прическа като само обърнеш главата си надолу и с върха на пръстите масажираш скалпа с малки, кръгообразни движения за около минута. Така ще се сдобиеш със страхотен обем за нула време.
Джени Робъртс, фризьорка на Кейт Уинслет и Емили Блънт

33. За да избегнеш образуването на резки при лакиране, съобрази дали има достатъчно количество върху четката, за да покрие целия нокът. Минавай плавно с четката, без да повтаряш върху вече нанесеното.
Софи Робсън, експерт по ноктите

34. Оформи и фиксирай веждите си, като напръскаш малко лак за коса върху четката за вежди. Така те ще изглеждат професионално направени и ще останат на мястото си през целия ден.
Каси Лоранс, гримьор Bourjois

35. Лесна терапия за блясък на кожата можеш да направиш, като се наведеш за около три минути върху купа с топла вода, в която предварително си сложила една или две капки масло от лавандула. Свий порите с нежен за кожата тоник с краставица, след това нанеси две капки масло за лице, преди да го хидратираш. Така ще разнесеш по-равномерно фон дьо тена си и той ще остане безупречен през деня.
Дани Гулнсбърг, преподавател по грим и основател на The Session School

36. Малко кофеин всеки ден (едно или две кафета) може да ти помогне да намалиш подпухването под очите. Много алкохол в края на всеки ден (три или четири питиета) ще ти помогне да ги увеличиш.
Д-р Бранд, козметичен дерматолог

37. За страхотна коса, когато бързаш сутрин, впръскай спрей за обем докато е влажна, леко я подсуши и прибери на хлабав, висок кок. Закрепи го с две фиби и напръскай с лак за коса. Остани така, докато се гримираш и когато си готова за излизане, пусни кока и прокарай пръсти пред косата си – гарантираният резултат е обем в корените и нежни вълни.
Серж Норман, фризьор на Сара Джесика Паркър

38. Ако имаш сух, сърбящ скалп задължително се реши с четка с естествени косми. 
Филип Б, фризьор на Хали Бери

39. Веднъж седмично раздели косата си на пет сектора, разнеси подхранваща маска и увий всеки сектор с фолио. Затопли ги за няколко секунди с горещия въздух на сешоара, за да се активира продукта и да се отворят порите на косата за по-лесното му проникване. След това само изплакни.
Ален Пишон, фризьор l`Oreal Paris

40. Освобождаването на напрежението от врата (и съзнанието) е от решаващо значение, тъй като стресът, който задържаш там, се отразява на лицето ти. Масажът ще освежи кожата и изражението ти.

41. Не нанасяй грима си само сутрин. Освежаването след обяд няма да ти отнеме повече от две минути, а наистина ще те преобрази. Достатъчно е да добавиш един пласт спирала, малко коректор, червило и да почистиш евентуално събрали се в клепачите сенки.
Шарон Доусет, директор грим Maybelline NY

42. За бърз опушен грим направи малки точици с черен молив между миглите и точно над самата линия и след това ги прелей с четка, за да омекотиш чертата. Повтори същото и на долната линия на миглите. Съчетай с бледо розово червило за мигновен, приковаващ погледа ефект.
Никола Уийкинг, главен гримьор Mll

43. Дай на косата си ден почивка от стилизиране. Използвай любимия си шампоан и след това си направи маска за 10 минути. Изплакни я и остави да изсъхне на въздух, като само леко втрий в нея малко балсам без изплакване. Така накрая ще имаш блестяща и здрава коса с леки вълни.
Бен Кук, посланик Herbal Essences

44. Не можеш да имаш добре изглеждаща кожа, ако се грижиш за нея само от време на време. Създай си добра разкрасяваща програма (като слънцезащита, антиоксиданти, хидратация...) и я следвай ежедневно. Само така кожата ти ще има видими добри резултати.
Лиза Грюнебаурн, лицев пластичен хирург

45. Не забравяй, че продуктите без отмиване имат повече въздействие, отколкото тези, които отстраняваш след нанасяне. Така че не се хвърляй на скъпи почистващи продукти, а инвестирай в антиоксидантни серуми, при които ефектът ще си струва парите.
Д-р Сам Бунтинг, козметичен дерматолог

46. Ако искаш неоновият ти цвят да изпъква още повече, нанеси преди това върху ноктите си един пласт бял лак. По този начин цветът ще изглежда точно такъв, какъвто е и в шишенцето. Този трик работи също и при пастелните цветове.
Кими Кайс, посланик Elegant Touch

47. За впечатляваща коса, използвай машата два пъти. След като навиеш цялата си коса с нея, разреши буклите с четка и след това отново мини с нея, но на произволни сектори за чудесен, дълготраен обем.
Данило, фризьор на Гуен Стефани

48. Никога не си сигурна къде да сложиш руж, за да не изглеждаш като клоун? Прокарай мисловно линия от външния ъгъл на ириса ти надолу и там, където достига бузата ти, е точното място, откъдето можеш да започнеш. Сега ружът ти никога няма да е прекален.
Аманда Бел, главен гримьор Pixi

49. Вместо да нанасяш очната си линия по традиционния начин, внимателно нанеси тънка черта, възможно най-близо до линията на горните мигли. Това ще подсили миглите още повече, преди да ги подчертаеш със спирала.
Сезар Сантос, национален фейл дизайнер Giorgio Armani

50. Синя спирала върху горните мигли и тъмновиолетова върху долните ще подчертае цвета на очите ти и ще направи бялото им още по-искрящо. Звучи екстравагантно, но ще видиш колко много комплименти ще получиш.

0 коментара:

Публикуване на коментар